Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çoşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet'imizin 100.yılı Etkinlikleri

May

okul tanıtım komisyonumuz tarafından beldemizde bulunan Sabancı Ortaokulu, İkiköprü Ortaokulu ve Turgut Özal Ortaokuluna tanıtım faaliyetleri kapsamında seminer verildi. Ayrıca okulumuzca hazırlanan afişler öğrencilere dağıtıldı.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardndan öğrenciler tarafından şiirler okundu. Programın sonunda çuval yarışı, sandalye kapmaca, halat çekme vb. etkinlikler düzenlenerek yarışmalarda birinci olan öğrencilerimize hediyeler verildi.

Mrt

Batman Üniversitesinde Akademisyen ve Türkiye Yazarlar Birliği Batman İl Temsilcisi "Okurlar Yazarlar Buluşuyor" projesi kapsamında Akademisyen Yazar Prof. Dr. Şemsettin DURSUN okulumuz öğrencileriyle bir araya geldi.Türkiye Yazarlar Birliği Batman İl Temsilcisi olan Dursun, kitap ve okumanın önemine değindi. Buluşmada 'Hayatı Anlamlı Kılmak' adlı kitabı üzerine konuşmasını yapan Dursun, konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Program yazarın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Mrt

Kültürel ve Sosyal Sorumluluk kapsamında "Okurlar Yazarlar Buluşuyor" projesinde Türkiye Yazarlar Birliği üyesi Batmanlı Araştırmacı Yazar Muhammed Zeki MİRZAOĞLU, okulumuz öğrencileriyle buluştu.

'Yasa Koyucu Olarak Peygamber ve Otoritesinin Tarihselliği' adlı kitabının tahlilini öğrencilerle birlikte yapan Yazar Muhammed Zeki MİRZAOĞLU, öğrencilerin konu ile ilgili sorularını cevapladı.

Program yazarın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Mrt

Depremzede vatandaşlar için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen kermese okul olarak katıldık. Destek veren velilerimize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı Cumhuriyet Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen program ile gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, sinevizyon gösterimi, öğrencilerin gerçekleştirmiş olduğu tiyatro oyunu ve oratoryo ile devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından program sona erdi.

Programa İlçe Kaymakamımız Sayın Mahmut ŞENER, Belediye Başkanı Sait KARABULUT, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Harun ÇETİNKAYA, İlçe Emniyet Amir V. Ramazan GEZER, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Şehit aileleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Kas

Her sınıfın bir dikili ağacı olsun dedik ve meyve ağaçlarımızı öğrencilerimizle beraber diktik.

Kas

Öğrencimiz Nupelda Kıyanç 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında ilçe genelinde şiir dalında 1. Olarak ödül kazandı.

Ödülünü ilçe Kaymakamımız Sayın Mahmut ŞENER'den alarak hepimizi gururlandırdı.

Kas

"Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz." Mustafa Kemal ATATÜRK

Kas

Hayırseverler tarafından okulumuza açtırılan su kuyusu sayesinde su problemimizi çözdük.

Gece gündüz demeden çalışan, emek veren herkese çok teşekkür ederiz.